Wij vinden het superleuk als jullie het team van Piece of Joy beter leren kennen. De vorige keer hebben wij jullie kennis laten maken met Romi. In deze blog stellen wij jullie voor aan onze topper Rilana, dagverantwoordelijke in de keuken.

Rilana, wil je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben Rilana, 37 jaar en woon samen met mijn vriend in Alphen a/d Rijn. Ik ben in mei 2021 begonnen bij Piece of Joy en werk hier parttime naast mijn studie natuurvoedingsadviseur.”

Waarom wilde je bij Piece of Joy werken?
“Ik ben bezig met de studie natuurvoedingsadviseur en ik zocht een parttimebaan voor ernaast. Mijn interesse ligt bij voeding en vooral bij natuurlijke voeding. Piece of Joy richt zich ook op verantwoorde en goede producten. Alle taartjes zijn vegan, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers en dat sprak mij aan. De ingrediënten die we bij Piece of Joy gebruiken zijn zo biologisch mogelijk en met aandacht voor duurzaamheid. Dus dat was voor mij een reden om hier te solliciteren.”

Eet je zelf ook vegan?
“Nee, maar ik denk wel na over wat ik eet. Ik eet bijv. minder vlees dan voorheen. Het is voor mij ook zoeken naar de beste vervangers. Gelukkig hoef ik niet ver te zoeken voor een lekkere vegan taart ;)”

Wat is jouw taak bij Piece of Joy?
“Ik ben dagverantwoordelijke in de bakkerij. Dat houdt in dat ik het aanspreekpunt van de dag ben en het team die dag aanstuur. Mijn collega’s kunnen die dag met vragen bij mij terecht. Aan het begin van de dag bespreek ik met collega’s welke taken er gedaan moeten worden en wie wat gaat doen. In de ochtend pakken we de taarten in en ’s middags maken en/of snijden we de taarten. Hoe we dat doen? Aan de hand van een maaklijst. Hierop noteren we welke smaken er worden gemaakt en hoeveel. Dat zijn per week wel zo’n 80 taarten. Behoorlijk veel en daarom is het belangrijk om overzicht te hebben, zodat de voorraad altijd up do date is. Op de lijst staat welke taarten er gemaakt en gesneden moeten worden, zodat collega’s weten wat er gedaan moet worden. Maar natuurlijk bak en snijd ik daarnaast ook mee. Mijn werk is dus heel afwisselend en dat maakt het zo leuk.”

Hoe gaat dat met de taarten voor de Jumbo?
“We krijgen elke week een lijst met daarop alle Jumbo filialen en de bestellingen die we voor hen moeten inpakken. De taartpuntjes gaan per 2 in een Jumbo doosje. Het doosje heeft het kenmerk van de Jumbo met ons logo erop, echt heel leuk. Als de taartjes in de dozen zitten gaan wij deze labelen, op elk label staat een barcode. Onze eigen bezorgers van Delivery of Joy zorgen er dan voor dat het geleverd wordt. Toen ik hier kwam werken, leverden we bij 1 Jumbo filiaal, maar inmiddels zijn dat er al 8, dus dat is echt heel leuk om te zien.”

Wat vind je het leukst aan je werk?
“Het maken van de taarten en de finishing touch. En ook dat ik de verantwoordelijkheid heb dat de dag goed verloopt. Dat maakt mijn werk uitdagend en leuk.”

De allerleukste vraag, wat is jouw favo taartje?
“Daar vraag je me wat, zo moeilijk. Alle taartjes zijn zó lekker, maar als ik toch moet kiezen ga ik voor de Passionfruit. Fris en zoet tegelijk, daar hou ik van :)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.