Onze mail stroomt regelmatig vol met de vraag of ik de oprichters van Piece of Joy niet eens kan interviewen omdat jullie benieuwd zijn naar de eigenaren. Om te beginnen wil ik (Joyce) voor jullie een interview doen met Joy. Daarom vroeg ik haar of ze in was voor een leuk gesprek. En dat wilde ze maar al te graag. Het was een ontzettend gezellig gesprek en óók ik ben meer te weten gekomen over haar persoonlijk. Wil je Joy beter leren kennen en ben je benieuwd naar haar guilty pleasure of hoe het voor haar is om een eigen bedrijf te hebben? Lees dan gauw verder.

Ben je altijd al ondernemend geweest?

“Nee, ik heb een opleiding gedaan voor Secretaresse en werkte op kantoor, dat heb ik 3 jaar gedaan. Daarna ben ik de opleiding Gewichtsconsulent gaan doen, want ik vond voeding altijd heel erg leuk. Toen ik de opleiding had afgerond mocht ik mensen gaan begeleiden naar een gezonde levensstijl in de sportschool en gaf ik – nadat ik een cursus had afgerond als Personal Trainer en Body Pump Trainer – ook les, dit deed ik vooral in de avonduren. Ik vond het leuk om op de voorgrond te staan en mensen les te geven.

In de tussentijd had ik ook een blog en vlogde ik ook. Met de blog kreeg ik veel volgers op Facebook dus dat was echt tof. Ik heb dit een aantal jaren gedaan en toen kwam Healthy & Joy in 2015. Samen met mijn vriend Sergey runde ik Healthy & Joy Alphen a/d Rijn en later openden we Healthy & Joy Amersfoort. Dit hebben wij zo’n 4 à 5 jaar gedaan toen we de zaken verkochten en zijn we begonnen met Piece of Joy. Ook heb ik mijn eigen bedrijf Find Joy, ik geef Breathwork sessies en pasgeleden heb ik een onlinetraining gelanceerd. Als je benieuwd bent wat dat is, kijk gerust op mijn website. Dus eigenlijk ben ik vanaf 2015 ondernemer.”

Hoe is het om met Sergey samen te werken?

“Dat gaat echt goed en we kunnen het nu ook goed gescheiden houden, dat was voorheen wel anders. Je merkt natuurlijk wel dat we een stel zijn en we kunnen ook echt wel kibbelen, maar gelukkig hebben we nooit echt ruzie over iets, want we hebben allebei onze eigen taken.”

In het begin toen we de lunchrooms hadden is dat wel eens misgegaan toen we de taken niet verdeeld hadden, want ik ben best wel geordend en hij is chaotisch, dus dat werkte niet haha. Sindsdien hebben we ook gezegd: laten we doen waar we goed in zijn en wat we leuk vinden. Ik vind het leuk om met Personeelszaken bezig te zijn en hij vindt Marketing en Social Media heel leuk. Wij hebben ook de afspraak dat we s ’avonds niet meer over werk praten want anders gaat het continu alleen maar over werk en we hebben ook nog een privéleven.”

Sergey komt vaak met ideeën voor een nieuwe smaak, maar heb jij ook weleens iets bedacht?

“Het allereerste taartje dat ik heb bedacht en deze komt ook van mijn blog af, is de vanille frambozen taart. Én een Snickertaart, echt zo lekker en uiteraard ook vegan, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. Deze verkochten wij in onze lunchrooms en niet bij Piece of Joy maar stay tuned want er komt binnenkort iets tofs aan.”

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt bij Piece of Joy?

“Het leukste vond ik Black Friday in 2020, we waren toen net een paar maanden open en hadden die dag 200 tot 300 bestellingen. Het was echt zó ontzettend druk en alle taarten waren aan het einde van de dag helemaal op, echt alle bakken waren leeg. Wat ik ook heel leuk vind, zijn de vrijdagmiddagborrels, die wij af en toe met het team doen. We doen dan altijd spelletjes met elkaar en vaak is iedereen er dus dat is heel gezellig. Door het leuke en hardwerkende team ga ik elke dag met plezier naar mijn werk.”

Wat vind je lastig aan ondernemer zijn?

“Dat je iemand zijn werkgever bent en dat vond ik voorheen soms wel lastig. Ik vind het gezellig om over alles te praten maar dat is niet altijd handig, want je bent niet alleen iemand zijn collega maar ook werkgever en dat is soms wel verkeerd gegaan. Maar gelukkig heb ik daarvan geleerd en daar nu een goede balans in gevonden.”

Wat zijn jouw dromen of doelen binnen Piece of Joy?

“Ik wil met Piece of Joy internationaal gaan, dat lijkt mij echt héél gaaf voor in de toekomst. Maar voor nu lekker veel taartjes verkopen en mensen blij maken in Nederland.”

Wat zou je zelf nog heel graag willen doen?

“Genoeg… Maar ik zou heel graag voor een jaar willen gaan backpacken, om te beginnen in Bali. Er valt heel veel te ontdekken op de wereld en ik zou daar graag meer van willen zien. En ik kan natuurlijk lekker online werken, dus mijn werk kan gewoon mee als ik dat wil.”

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

“Mijn ideale wereld ziet eruit dat iedereen een hoge frequentie heeft, dat iedereen blij en positief is. Dat iedereen met respect met elkaar omgaat, ik denk dat dat echt zóveel zal schelen en dat we samen alles aan kunnen. Dit zou echt de basis moeten zijn om in een hele mooie wereld te leven. Maar goed, ik weet niet of dat mogelijk is, maar dat zou wel voor mij een ideale wereld zijn, omdat je dan in overvloed kan leven, omdat je dan positief en blij bent.”

Waar kan je niet zonder leven?

“Vrijheid! De vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Dat ik lekker uiteten kan gaan en lekker kan gaan stappen wanneer ik wil. Dat is voor mij echt ultiem geluk.”

Wat wilde je vroeger worden?

“Britney Spears. Ik heb zelfs een ‘contract’ ondertekend met mijn stiefvader, dat als ik heel rijk zou worden hij €1000 euro per maand van mij zou krijgen, haha. Ik had het er toevallig van de week nog over met hem en hij zou kijken of hij het contract nog ergens had liggen, dat zou wel leuk zijn.”

Waar mag je jouw wakker voor maken?

“‘s Ochtends mag je mij voor drop wakker maken, ja echt… Ik vind dat zó lekker, echt mijn guilty pleasure. En als ik doe alsof ik een normaal mens ben, dan mag je me wakker maken voor wentelteefjes, gemaakt met suikerbrood met een laag boter, echt fan-tas-tisch! En voor een vakantie natuurlijk, wie is daar niet blij mee?”

Als je €10.000 had om aan een goed doel te geven, welk doel zou dat dan zijn?

“Ik zou dan zelf naar Afrika vliegen en daar bijv. helpen met huizen bouwen, want ik wil zelf ook wat bijdragen in de praktijk en ook zeker weten dat het echt goed terecht komt. Maar ik zou het wel heel moeilijk vinden om bijv. de kindjes daar te zien. Dat lijkt mij wel heftig van zo dichtbij, maar wél belangrijk om te zien en om te beseffen dat dit er ook is en dat wij dankbaar moeten zijn.”

Wat is jouw belangrijkste levensles?

“Ik ben vrij impulsief en Sergey ook en dat heeft ons heel ver gebracht, maar het heeft ons ook heel diep gebracht. Ik zou nu wel beter nadenken voordat ik iets doe, vooral de grote dingen. Kijk een spontaan dagje weg, dat doen we zeker, want dat vind ik ook heel leuk aan het leven. Dat je bijv. kan zeggen: kom, we gaan een dagje naar Antwerpen en vervolgens zit je daar een uur later. Maar een heel bedrijf opzetten, daar eerst goed over nadenken en goed in verdiepen. Vooral ook om hulp vragen, dat is mijn tip. Ik ben heel eigenwijs en wil altijd alles zelf doen, maar dat is niet altijd verstandig.”

Wat vonden jullie van het interview? Laat hieronder een reactie achter, dat zal Joy heel leuk vinden.

PS Heb je een brandende vraag voor Sergey? Dan is dit je kans! Drop je vragen hieronder en wie weet zal ik binnenkort jouw vraag meenemen in een interview met Sergey.

2 reacties

 1. Leuk interview. En hopelijk gaan jullie door met de lekkere taartjes en hoop dat deze ook verkocht gaan worden in alle Jumbo supermarkten zodat jullie gebakjes bij veel meer mensen komen. Ook in Limburg😊
  Ik zou graag nog uitbreiding willen zien in koekjes, Wraps, gezonde snacks. Of boxen waar jezelf de koeken bakt. Dus alle produkten erin en consument bakt het produkt af.( een ideetje mss)

  Heel soms vind ik de produkten wat aan de prijzige kant.
  Bv 9 plakjes bananen brood voor €21.95 vind ik veel ondanks dat hij mega lekker is. Ik snap dat produkten duur zijn maar dan komt de verzending ernog bij en dat tikt aan.
  Dat dat is dan het enigste mi puntje.
  De levering is meestal mooi verpakt en koel.
  1x maar gehad dat als doormekaar lag en niet cool was.

  Veel succes verder blijf groeien en verbeteren🌺

  1. Ha Peggy,

   Dankjewel voor je mooie review.

   Wij gaan zeker lekker door met bakken, dat vinden wij het allerleukst om te doen.

   Goed dat je verschillende ideeën opnoemt, dat vinden wij alleen maar fijn. Ik heb alles genoteerd staan en neem het intern mee, wie weet kunnen wij hier in de toekomst wat mee doen. Leuke ideeën in ieder geval.

   Over de prijs kan ik het volgende zeggen, wij werken alleen met hoogwaardige ingrediënten van goede kwaliteit. Wij werken bijv. met dadels van Yogi & Youssef’s en de noten van Bas Boer Noten en deze ingrediënten kosten wat meer maar dan weet je wel iets van kwaliteit want wij willen alleen maar het beste voor jou en andere klanten.

   Over de verzendkosten, wij vragen inderdaad altijd €6,95 verzendkosten, dit omdat het voor ons anders helaas niet rendabel is maar dan ben je wel zeker van een goede levering. Ik raad daarom altijd aan wat meer te bestellen in 1 keer zodat je meer uit de verzendkosten haalt en je kan de taartjes natuurlijk invriezen tot 24 weken.

   Wij hebben ook via de mail contact gehad over de levering wat niet helemaal goed was gegaan, klopt dat? 🙂

   Ik wens je een fijne dag.

   Lieve groet, Joyce.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.